›› Home ›› Nieuws

Open Vld betrekt burgers bij opstellen programma met slogan ‘Iedereen 9820’

26 maart 2018

Open Vld Merelbeke trekt op 14 oktober a.s. naar de gemeenteraadsverkiezingen met de slogan ‘Iedereen 9820’. “Wij willen een inclusief verhaal brengen, waarbij we alle Merelbekenaars dichter bij het beleid betrekken. We doen dit via onze nieuwe website www.iedereen9820.be. Iedere Merelbekenaar kan er zijn of haar ideeën kwijt over hoe het nog beter kan in onze gemeente. De beste ideeën komen effectief in ons verkiezingsprogramma en de beste drie voorstellen komen zelfs in aanmerking voor een cadeaubon. Zo brengen we de politiek dichter bij de mensen”, legt kandidaat-burgemeester Egbert Lachaert (Open Vld) uit.

De partij zal vanaf nu ook elke week een filmpje lanceren waarin kandidaten bij de verkiezingen de ideeën van Open Vld naar voor brengen over een bepaald thema. Er wordt afgesloten met een uitnodiging aan de Merelbekenaar om zelf ideeën in te sturen over dat thema via een invulformulier.

De spits wordt afgebeten door vier jongerenkandidaten die hun ideeën over het jeugdbeleid lanceren. Later volgen er nog filmpjes over andere thema’s die de burger na aan het hart liggen zoals onderwijs, en infrastructuur. “Op die manier hopen we het politieke debat op een toegankelijke manier tot bij de burgers brengen”, verduidelijkt Lachaert.