›› Home ›› Nieuws

Winnaars ideeŽn iedereen9820 bekend

4 juli 2018

Tot eind juni kregen de inwoners van Merelbeke de kans om hun idee voor een beter Merelbeke in te sturen via de website iedereen9820.be. Open Vld Merelbeke wil op die manier de burgers op een meer rechtstreekse manier bij het beleid betrekken. “We hebben drie concrete ideeën gekozen, die we ook in ons verkiezingsprogramma zullen opnemen”, legt kandidaat-burgmeester Lachaert uit.

MERELBEKE - Afgelopen zaterdag werden de drie winnaars van de iedereen9820-wedstrijd in de bloemetjes gezet. Martine Van Den Daele (foto), Sven De Bondt, en Alexander. Zij werden voor hun goede ideeën beloond met een waardebon ter waarde van €50. “De selectie was niet altijd gemakkelijk, want we hebben veel toffe suggesties binnengekregen”, legt politiek secretaris Caroline Van Geyt uit.

Mobiliteit centraal 

Het hoeft niet te verbazen dat veel ingestuurde ideeën te maken hadden met mobiliteit. Zo stelde Martine voor om sterker in te zetten op veilige fietsroutes in en rond het centrum. Sven deed een voorstel rond een eigentijdse invulling van onze belangrijkste verkeersader, de Hundegelmsesteenweg. Het idee van Alexander focuste dan weer op een vlottere doorgang voor het openbaar vervoer zodat dit kan worden gepromoot als alternatief voor de wagen. “We merken dat het thema mobiliteit sterk leeft, en dat mensen snakken naar een oplossing. De ideeën nemen we mee, en zullen in ons programma komen te staan! Wij zijn alvast erg dankbaar voor zoveel input en burgerschap van onze inwoners”, zegt lijsttrekker Lachaert.