›› Home ›› Nieuws

Egbert Lachaert (Open Vld) gaat voor de sjerp

9 januari 2018

MERELBEKE – Open Vld Merelbeke heeft Egbert Lachaert aangesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Als OCMW-voorzitter en federaal parlementslid heeft Lachaert de nodige bestuurservaring en de goesting om de strijd om de burgemeesterssjerp aan te gaan. 

Op 9 december kwamen de bestuursleden van Open Vld Merelbeke samen op hun jaarlijkse denkdag om zich te buigen over lokale actuele thema’s. Aansluitend werd de lijsttrekker aangeduid. Egbert Lachaert zal de lijst trekken. “Ik ben zeer blij dat ik deze rol op mij mag nemen. Bovendien doe ik dit niet alleen. Ik word gesteund door een schitterend team, een mix van ervaring en heel veel nieuwe kandidaten, burgers die zich de afgelopen jaren bij ons aansloten om ons vooruitstrevend liberaal project in Merelbeke te ondersteunen”, vertelt Lachaert.

“Merelbeke is een bloeiende gemeente die de afgelopen jaren goed bestuurd werd, maar ik geloof er in dat ik met mijn werkkracht en stijl onze gemeente een extra dynamiek kan geven”, legt Lachaert uit. Als federaal parlementslid en OCMW-voorzitter heeft Lachaert inmiddels ook de nodige bestuurservaring opgedaan. “Samen met de OCMW-raad heb ik afgelopen jaar een aantal mooie projecten kunnen op poten zetten, onder andere de volledige renovatie van de seniorencampus die deze maand start. Dit is een zeer mooi, maar heel complex, project geweest, waar ik iedereen betrok met positief resultaat tot gevolg”, zegt Lachaert.

De ambitie voor Open Vld in Merelbeke is duidelijk: “Open Vld wil de grootste partij worden in Merelbeke en de burgemeester leveren. Inhoudelijk mikt de partij alvast op een verlaging van de belastingen. De schuldgraad daalde de afgelopen jaren sterk, ondanks alle projecten die op stapel staan. De rekening van gemeente en OCMW vertoonden de afgelopen jaren telkens een groot overschot. De tijd is rijp om de mensen iets terug te geven. De belastingen kunnen en moeten de volgende legislatuur naar beneden. Tweede speerpunt in de campagne wordt mobiliteit en het beperken van klassieke bebouwing die extra autoverkeer aantrekt”, aldus Lachaert.